Om oss

Grundarna av Hem(p) Company, Mari Elfving och Lisa Dahlstrand, träffades för 10 år sedan på kursen Bärkraftigt byggande och boende på Högskolan Dalarna. En gemensam passion väcktes för att medverka till att göra hållbart byggande med klimatvänliga naturmaterial - som hampa - till norm i samhället.


Hem(p) Company är grundat i visionen om att erbjuda hållbara och sunda lösningar för hus och hem. Den byggda miljön behöver vara ekologiskt hållbar, erbjuda en sund inomhusmiljö och hålla i flera generationer. Hampa som byggnadsmaterial lämpar sig utmärkt ur dessa aspekter!


Mari har under många år arbetat med och för hampa i Sverige som konsult, föreläsare, återförsäljare av hampprodukter, som skribent i publikationer som Kloka Hem, Förnybar Energi och Miljömagasinet, samt genom sitt mångåriga engagemang och ordförandeskap i Industrihampaföreningen i Sverige (IHFS).


Lisa är utbildad klimatstrateg och beteendevetare och tar med sig kunskap och erfarenhet av ekodesign, hållbart byggande och permakulturdesign från Guatemala, USA och Sverige till Hem(p) Company och till uppdraget som ledamot i Industrihampaföreningen i Sverige (IHFS) styrelse.


Med grundandet av Hem(p) Company AB 2022 tar de sin gemensamma vision närmare verkligheten.